Budapest romkocsmanegyed gyöngyszeme

Budapest területén a 2000-es évek elején különböző változások következtében számos ház állt üresen a 6-7.kerületben. Ezen házak új tulajdonosai nem szándékoztak felújítani ezeket az épületeket, így ideiglenesen is hasznot húzva az ingatlanokból megalakultak az első romkocsmák.
Ez a módszer hatékonynak bizonyult a tulajdonosoknak, hiszen viszonylag magas áron ki tudták adni a tulajdonukban álló épületeket a kocsmákat üzemeltető fiatalok számára.
Bár Berlinben már korábban is találkozhatott a világ hasonló szellemiségű bárokkal, a design célja az egyediség volt és maradt. Nincs két ugyanolyan romkocsma a városban.
Eleinte ezek kesze-kusza közösségi tereknek számítottak, nem volt különösebb jelentőségük. Pár év elteltével elkezdték vonzani a Budapesti buliturizmus nagyrészét ezek a helyszínek, melyek mára már turista buliparadicsommá emelték Budapestet a világ szemében is.

Hasonló szándékkal nyitotta meg kapuit 2011-ben a Doboz prémium romkocsma is. 1500 ember befogadására képes, 2 tánctermes és nagy kerthelységgel, ruhatárral és 4 külön pulttal rendelkező romkocsma klub. Közép kategóriás árak mellett minőségi italokkal várják vendégeiket hetente 4 este. Minden este más hangulatú bulival és egy egyedi streetfood bárral, amelyben akár buli előtt, közben vagy után válogathatnak a vendégek.
Az egyetlen olyan romkocsma kategóriába tartozó hely, ami igyekszik a színvonal fenntartása mellett felvenni a versenyt az összes többi “elturistásodott” hellyel. Komolyan veszik a létszám korlátot és dress code-ot, így a magyar szórakozni vágyó fiatalok is jól érezhetik magukat.

A bulikon Magyarország top Dj-i pörgetik a lemezeket 8 különböző stílusban. Emellett minden este profi fotósok gondoskodnak róla, hogy megörökítsék a buli hangulatát.

Design tekintetében egyedi, fiatal magyar képzőművészek által készített munkákat találhatunk. Csak, hogy páran említsünk a kerthelyég közepén található a kerület legöregebb, 320 éves fája, amelyet egy óriási izzó szemű fahasábokból épített gorilla ölel körül, melyet Szőke Miklós Gábor készített.

Emellett a szórakozóhely foglalkozik a környéken lakók közérzetével is. Az utcai zajt a klub környékén “csissegő” személyzettel próbálják csillapítani. A csissegők vicces bohós vagy állatjelmezben járőröznek a Klauzál utcában és próbálják a borvirágos arcú fiatalokat némileg lehalkítani egészen ameddig át nem lépik a bejárati ajtót.
A random bulizóknak érdemes észben tartaniuk a hely dresscode-ját, melegítőben nem lesz túl nagy sikerük a bejáratnál.

A bulizás megtervezésekor érdemes minél több és színesebb helyszíneket meglátogatni, hiszen Budapest pezsgő éjszakai élete rengeteg opciót kínál egy felejthetetlen estéhez.
Bár úgy hírlik a bulinegyed fogalma egyeseknek a Kazinczy utca- Gozsdu utcára szűkül, talán érdemes megfogadni egy tippet és pár utcával odébb is szétnézni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük